• 30.04.2012, 10:07
Оценете
(4 глас/a)

    Първоначално реших да правя модела "от кутията", после много ме подразниха капаците на моторното отделение и ги изпилих и изработих наново, после доработих и външните резервоари( сложих им скоби от подръчни материали), изцяло отстраних куките за дърпане отпред и отзад с идеята да ги изработя и тях наново. .

Стартова позиция:


Кутията
ПрототипътПреди реконструкцията  И най-накрая се поразрових из нета да видя дали случайно някой прави някакъв "афтърмаркет" за този модел- оказа се че родна фирма прави това което ми трябва- OKB Grigorov. Освен това полската ARMO прави метална цев за Somua-то. Сдобих се с металната цев, купих си екстериор (к.н.GD 01072042), а с вериги (к.н.GD 01072017) ме спонсорира мой приятел и колега моделист.И започнах от начална позиция- разглобих пак всичко.Ето снимка на модела преди да започна отново работа по него.Цялостно е боядисан със Стомана на Alclad II. .

 .
    След разглобяването налепих еца по предните и задните колела, залепих долната и горната част на корпуса, отстраних емблемите и външните резервоари както и някои други изпъкналости които ще се заменят с ец, и се опитах да подчертая с острие двете люкчета отстрани на куполата.Следвщи стъпки:

  Лек напредък- инсталирах новото оръдие, налепих малко ецвани детайли и ръснах със сърфейсър за да видя как изглежда. .
 .

 

  Изравних горната част на корпуса където ляга куполата,с помощта на самоделно сечиво изрязах диск от кофичка за кисело мляко и го залепих на изшкуреното място.Куполата е почти готова- остава само да и направя три куки и ще я мина със сърфейсър за да видя как е..

  
 

 

  И готовата купола.

  
 

 

  Изработих нови стойки на куките за теглене и огънах веригите. След което продължих с лепенето на ец по корпуса..

  
  

 

  Лек напредък, вижда се края на конструкторската част. Налепих останалия ец по корпуса, лепнах ауспуха, изработих панти на капаците на моторното отделение и държачи за външните резервоари.Скобите на резервоарете ще сложа накрая, след което пак грундирах. Остана и да боядисам..

  
   

Начало на боядисването:

  Започнах боядисването. Основен цвят .
 .


  Напръсках и зеления цвят като преди това маскирах с течна маска на Gunze. Лакирах с Пронто, направих черните линии с тънък маркер и пак лакирах с Пронто. Нанесох ваденките (прозират гадно но нямам други ) и пак лакирах с Пронто. Предстои лакиране със сатен и стабилно оклепване и окепазяване с всевъзможни мазила и прахове. .
 .

    

Наближава финала:

  Почти съм на финала, остават ми веригите, скобите на външните резервоари и още малко добутване с четката тук-таме. .
 .


  Готов съм! Видях голям зор с напасването на веригите което много ме забави, не съвпадат добре със зъбците на двигателното колело или аз съм лепнал нещо там накриво. Освен това стоят доста провиснали, на снимки на този танк не видях никъде такова провисване но ги оставих така защото иначе не съвпадат добре двете части( горната и долната), или са много дълги или идват къси и се образува разстояние между тях.   .
 .

     


Финалните снимки може да видите в галерията на сайта.
  • Сподели
Към началото